VOOR 12:00 BESTELD MORGEN IN HUIS + GRATIS VERZENDING BIJ BESTEDING VAN 40,00 EURO OF MEER 🚀  

0

Jouw Winkelwagen is leeg

Hoe werkt het origineel?

Het doel van Shut The Box is om de Box te sluiten! Dit betekent dat elke speler zoveel mogelijk houtjes moet omdraaien. Om te starten, worden alle houtjes omhoog gezet. De spelers spreken met elkaar het aantal rondes af die zij zullen spelen. De spelers gooien met twee dobbelstenen tegelijk. Gooit een speler bijvoorbeeld een 4 en een 3, dan mag deze speler het nummertje 7 of alle houtjes die samen gelijk zijn aan 7(1 & 6, 2 & 5, 3 & 4) omzetten. Dit gaat net zolang door totdat een speler geen houtjes meer kan omzetten. De houtjes met bijbehorende nummers die over zijn, zijn strafpunten!

Shut The Box - Dobbelspel - Drankspel - Party spel - Daily Playground

Oke, maar hoe is dit een drankspel?

Shut The Box van Daily Playground kan op verschillende manieren als drankspel worden gebruikt. Dit is het leukst wanneer het spel met 4 personen wordt gespeeld. Hieronder worden de mogelijke varianten toegelicht:

Variant 1:

De meest lichte en gangbare variant is om tijdens het spel slokken uit de delen. Hierbij wordt er van te voren afgesproken hoeveel slokken iedere speler mag uitspelen, bijvoorbeeld: de speler die als eerst al zijn cijfers om heeft, mag er 8 uitdelen. De speler die als tweede al zijn cijfers om heeft, mag er 6 uitdelen, enzovoorts. De hoeveelheden zijn uiteraard zelf in te vullen. 

Variant 2:

Deze variant kan voor één speler vrij heftig zijn, maar hé, daar doe je het eigenlijk voor natuurlijk! Alle spelers proberen zo snel mogelijk al hun steentjes om te krijgen. De speler die als laatst overblijft (4e speler) en dus nog één of meerdere blokjes heeft open staan, moet het aantal slokken nemen dat gelijk staat aan de totale som van de cijfers die nog omhoog staan. Heeft deze spelers alleen nog een 1 en een 2 open staan? Goed gespeeld, het valt mee. Maar heeft een speler bijvoorbeeld nog een 10 en een 7 open staan? Au...

Variant 3: 

Dit is toch wel de heftigste variant, maar wel een leuke sfeermaker aan het begin van je avond! Hierbij gaat het erom wie als eerste al zijn stenen/cijfers om heeft. Zodra dit gebeurt, is het spel afgelopen. De drie spelers die overblijven moeten het aantal slokken nemen dat gelijk staat aan de totale som van de cijfers die bij henzelf nog omhoog staan. Tip bij deze variant: SCHIET OP! (en probeer de hoge nummer zo snel mogelijk weg te spelen)

 
Uiteraard kan je ook jouw eigen regels toepassen! Op deze manier kan Shut The Box een geweldig party spelletje zijn.

Veel speelplezier!


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat deze verschijnen.