VOOR 12:00 BESTELD MORGEN IN HUIS + GRATIS VERZENDING BIJ BESTEDING VAN 40,00 EURO OF MEER 🚀  

0

Jouw Winkelwagen is leeg

Iedereen kent het wel: Beer Pong! Dit van origine Amerikaanse drankspel wordt tegenwoordig ook vaak in Nederland gespeeld, tijdens huisfeestjes en avondjes uit. Echter zijn er veel verschillende manieren om Bier pong te spelen. Dit is dan ook precies wat we in dit artikel zullen behandelen! Wij geven je onze favoriete Bierpong varianten..

 

Het origineel

Het origineel is vrij simpel. Plaats de redcups in piramide vorm, 10 aan de ene kant van de tafel en 10 aan de andere kant van de tafel. Vul vervolgens de redcups met een kleine laag bier. 

Het spel is nu klaar voor gebruik. De spelers proberen om de beurt een ping pong bal in de redcups van de tegenstander(s) te gooien. Wanneer er raak wordt gegooid, is de red cup als het ware 'af' en moet deze worden leeggedronken. Dit gaat net zolang door totdat alle redcups zijn afgegooid en één van de spelers/teams alle redcups heeft moeten leegdrinken. Het basis spel is zeker een aanrader, maar zijn er ook nog andere manieren om bierpong wat leuker of uitdagender te maken? Ja zeker!

 

Russisch Roulette

Benodigdheden: sterke drank

De eerste bierpong variant heeft veel weg van het originele spel, maar maakt alles net even wat spannender...
Voordat het spel begint, kan elk team één shot wodka toevoegen aan één van de bekers van de tegenstanders. Hierbij mogen de tegenstanders niet zien in welke redcup de wodka wordt gedaan. Een leuke verassing voor tijdens het spel!

 

Dare Pong

Benodigdheden: Het spel Dare Pong

Onze eigen favoriet mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Dare Pong is een toevoeging op Bierpong. Het is dé ultieme combinatie van opdrachtenkaarten, vragen & bierpong! Hoe werkt het?

De opstelling is precies hetzelfde als bij het normale bierpong spel. Alleen leg je nu onder elke redcup één van de vele Dare Pong kaarten onder elke redcup. Deze liggen natuurlijk ondersteboven. Elke keer dat een tegenstander een recup van jou raak gooit, mag je kiezen wat je doet: drink de redcup leeg of voer de dare onder de redcup uit en redt jouw redcup! 

Dare Pong - Bierpong - Beer pong - Red cups

 

Burgeroorlog

Benodigdheden: 3 spelers per team

Elk van de spelers zet 3 red cups op een rij voor zich neer. De ballen worden gegooid zonder duidelijke volgorde. Dat betekent dat je op niemand hoeft te wachten. Er zijn geen regels over wanneer je een bal mag oppakken of gooien, lekker chaotisch! Daarom hoef je niet te wachten tot de bal terug naar jouw kant komt en (behalve nadat je red cup is geraakt) kun je de bal te allen tijde gooien.

Om fysieke gevechten om de bal te voorkomen, raden we aan om de bal op de andere helft alleen op te pakken nadat deze van de tafel is gevallen en de grond heeft geraakt. Zodra alle drie de redcups van een speler zijn geraakt, kan deze speler niet meer gooien.

Pro tip: Probeer de beste speler van de tegenstander als eerste af te gooien. Win het spel door al je tegenstanders uit te schakelen en kijk hoe ze de resterende biertjes van je team opdrinken!

Civil war beer pong - Civil war bierpong

Switch Pong

Benodigdheden: 12 redcups

Zet 6 redcups neer in een driehoek. Van tevoren spreek je af met je tegenstander wat je 'Switchcup' is. 

(Je kiest een cup bij je tegenstander). Wanneer je de pingpongbal in Switchcup gooit, verander je je opstelling naar dat van je tegenstander (of je wisselt van kant). Je hebt per potje maar ÉÉN Switchcup, dus kies verstandig uit wanneer je deze wilt gebruiken.

Switch Pong - Bier pong - Beerpong - varianten

Stress Pong

Benodigdheden: 12 redcups

Vul de redcups die in het midden staan met bier. Je gaat met alle spelers rond de tafel staan. De twee spelers die tegenover elkaar staan krijgen beide één beker en een pingpongbal. Dan begint de stress. 

Je probeert zo snel mogelijk de pingpongbal via een stuiter in de redcup te gooien die voor je staat. Als dat lukt geef je de redcup zo snel mogelijk door aan de persoon naast je (je gaat met de klok mee). Wanneer je de pingpongbal in ÉÉN keer in de redcup gooit, mag je de redcup aan een willekeurige speler geven. Wanneer je iemand inhaalt, pakt deze persoon een redcup uit het midden en drinkt deze op. Met deze redcup wordt er verder gespeeld. Je speelt het spel totdat de redcups in het midden op zijn.

Stress pong - Stresspong - Beerpong - Bierpong - varianten

 

 


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat deze verschijnen.